Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Adoptoi koira Kreetalta luotettavan Hard Luck Paws -yhdistyksen kautta.

Tilaa kannatustuotteitamme, autat samalla Kreetan kodittomia eläimiä. Tilattavissa muun muassa ainutlaatuinen koira-aiheinen ja kissa-aiheinen T-paita.

Turvallisempi huominen Kreetan kulkukoirille ja kissoille. Liittymällä jäseneksi, autat kodittomia koiria ja kissoja Kreetalla.

HARD LUCK PAWS – YHDISTYKSEN TARKOITUS

Kreetalla on todella iso ongelma kulkukoirista ja -kissoista. Taloudellisen tilanteen heikentyessä, heikkenee myös eläinten asema. Moni koti on joutunut valitsemaan oman hyvinvointinsa ja eläin on tällöin jäänyt hoitamatta. Rahaa sterilointeihin ei ole, eikä eläintä välttämättä ole enää varaa hoitaa asianmukaisesti.

Ongelmatilanteissa eläin monestikin vain hylätään. Tämä on melko yleinen tapa ja kuvitellaan, että eläin pärjää omillaan. Jotkut vievät esimerkiksi koiran kauas kotoaan, sitovat sen kiinni ja jättävät sinne. On täysin sattumaa, löytääkö eläintä kukaan vai jääkö se hylkäämispaikalleen hiljaa kitumaan ja kuolemaan. Koiria on löytynyt myös paljon tien reunoilta odottamassa, että omistaja tulisi hänet hakemaan vielä takaisin kotiinsa ymmärtämättä tilannettaan.

Yhdistyksemme onkin lähtenyt valistamaan koululaisia ja aikuisia eläinten oikeasta kohtelusta. Kerromme myös steriloinnin tärkeydestä ja pyrimme toimimaan ennaltaehkäisevästi jottei kodittomia pentuja syntyisi kaduille. Osallistumme erilaisiin sterilisaatiokampanjoihin ja järjestämme niitä myös itse. Lisäksi teemme yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa.

 

Hard Luck Paws eläinsuojeluyhdistys auttaa kodittomia eläimiä Kreetalla ja muualla maailmassa tarpeen mukaan.

 

TOIMINTAMME

Hard Luck Paws ry perustettiin huhtikuussa 2017. Yhdistys on voittoa tavoittelematon eläinsuojeluyhdistys, joka toimii pääasiassa Kreetalla, mutta tarvittaessa harkintamme mukaan myös muualla maailmassa.

Autamme pääasiassa kadulla tai tarhoilla eläviä koiria ja kissoja, mutta siinäkin haluamme pitää vapauden auttaa muitakin eläimiä, esimerkiksi kilpikonnia, harkintamme mukaan.

Toimintamme mahdollistaa tällä hetkellä jäsenmaksut ja erilaiset varainhankintakampanjat. Lahjoituksia otamme myös vastaan. Yhdistyksellemme on myönnetty rahankeräyslupa, joten voimme myös pyytää virallisesti lahjoituksia. Rahankeräysluvan saimme 18.6.2018, kun yhdistys oli toiminut vuoden ja osoittanut sen aikana olevansa vakaa ja luotettava yhdistys.

Kerätyt varat käytetään Kreetalla toimivien yhteistyötahojen tukemiseen maksamalla tarhojen eläinlääkäri-, ruoka- ja lääkekuluja. Lisäksi varoja voidaan käyttää esimerkiksi sterilisaatiokampanjan kulujen kattamiseen.

Jaamme myös tietoa eläinten tilanteesta Kreetalla sekä neuvomme ja opastamme eläintenomistajia sekä muita ihmisiä toimimaan tavalla, joka edistää eläinten hyvinvointia.

Yhdistyksellämme on myös Ruokaviraston (ent. Evira) myöntämä Traces-lupa ja aloitimme kesällä 2017 eläinten kaupallisen tuonnin Suomeen.

 

Yhdistyksellemme on myönnetty rahankeräyslupa.
Rahankeräysluvan numero on RA/2018/587, myönnetty 18.6.2018
Keräyksen toimeenpanoaika 15.7.2018-15.8.2019
Toimeenpanoalue : Oulun poliislaitos


Tiedoitusmateriaalimme ja Internet-sivumme ovat suunnitelleet ja toteuttaneet ilmaiseksi yhdistyksemme jäsenet.

Tutustu esitteeseemme.

 

TILANNE KREETALLA

Tilanne Kreetalla on yhä vaikea. Huono taloudellinen tilanne johtaa yhä useammin eläimen hylkäämiseen tai laiminlyöntiin.

Toimitamme apua eläimiä auttaville eri tahoille. Keväällä 2015 puheenjohtajamme tutustui Takisin pitämään tarhaan Takis Shelter:iin Ierapetrassa. Takisin tarhalla koiria oli jo tuolloin noin 160 ja hän tarvitsee kiperästi apua hoitaessaan laumaansa pääasiassa yksin.

Takisin tilanne on hieman helpottunut hänen saamansa julkisuuden vuoksi, mutta hän tarvitsee apua myös monella tavalla. Tarhoille voikin tarjota apua myös menemällä sinne töihin vapaaehtoiseksi vaikka parin päivän ajaksi tai pidemmäksikin aikaa. Pienikin apu otetaan kiitollisuudella vastaan, etenkin kun tarhoilla on pulaa aivan kaikesta. Lisäksi autamme muitakin Kreetalla toimivia tarhoja. Näistä kerromme lisää Yhteistyötahot-osiossamme.

 

Auta Kreetalaisia kodittomia eläimiä liittymällä jäseneksi. Kuvan koira on elää tällä hetkellä yhteistyötahomme tarhalla.

 

Talvella sää Kreetalla on kylmä, vettä sataa rankasti ja tuulee ankarasti joten suojapaikat ovat valttämättömiä. Tarvetta on muun muassa koirankopeille, pedeille ja lämmikkeille. Sen lisäksi tarhoilla tarvitaan lääkkeitä, rokotteita, matolääkkeitä, loishäätöjä jne. Lista on loputon! Ja on sanomattakin selvää, että taloudellinen tilanne tarhoilla on melko lohduton. Apua tarvitaan siis kipeästi ja koko ajan!

Tarhoilla eläinten määrä kasvaa ja tilanne vaikeutuu koko ajan. Osa tarhoista on jo nyt ihan täynnä. Sesongin ulkopuolella ei ole suoria lentoja eikä koiria adoptoida ulkomaille. Uusia koiria hylätään koko ajan lisää, etenkin pentuja. Lisäksi moni löydetyistä on pahoin nälkiintynyt ja/tai loukkaantunut esimerkiksi törmättyään autoon. Valitettavan usein loukkaantunut eläin myös jätetään heitteille ilman apua.

Vapaaehtoiset ruokkivat koiria tietyillä alueilla. Etenkin talvella ruokkiminen on tärkeää, jotta he säilyisivät hengissä kylmien ja sateisten kuukausien yli. Koiria on myös lahjoitusvaroin rokotettu ja steriloitu, mikä on erittäin tärkeää ennaltaehkäisevää työtä.

Ruokintapaikolla on myös pentuja, joiden elämän eväät eivät ole kaksiset ellei heille löydy koteja. Suojaa ja lämpöä on yritetty antaa talven aikana kopeilla, pahvisilla suojilla ja fleecepeitoilla. Nämä on saatu hankittua lahjoitusten avulla.

Uhkana on aina myös ihminen. Myrkytykset ovat sesongin ulkopuolella valitettavan yleinen tapa hankkiutua eroon kadulla elävistä kissoista ja koirista.

Tilanne Kreetalla on siis hyvin ikävä. Pelkästään Takisin tarhalla on saatava päivittäin kasaan eläintenruokiin satoja euroja. Kuivan ruoan menekki on valtava ja märkää purkkiruokaakin tarvitaan päivittäin noin 30 kg. Näiden lisäksi tarhoilla tarvitaan vielä riisiä ja penturuokaa. Paikallisilta viranomaisilta ei valitettavasti saa tukea kodittomien eläinten auttamiseen.