Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Turvallisempi huominen Kreetan kulkukoirille ja kissoille. Liittymällä jäseneksi, autat kodittomia koiria ja kissoja Kreetalla.

Galgon kirje galguerolle

Lisätty 05.02.2019

Muistetaan metsästyskauden päättyessä myös näitä surullisia kohtaloita.
Jonain päivänä he toivottavasti välttyvät näiltä julmuuksilta.

Elsi Hirvonen

"Galgon kirje galguerolle (alkuperäinen teksti Charlotte del Rio, mukailtu käännös englannista)

Herra galguero,
Odotin sinua tänään kun tunnit kuluivat ja nälkäni kasvoi. Et koskaan tullut vaikka kuulimme askeleesi ja toivoimme että olisit tuonut meille leivänmurusia joista joudumme tappelemaan. Haluaisimme kovasti että joskus meille kaikille olisi tarpeeksi. Olemme täällä kalterien takana ja ketjuihin kytkettynä. Täällä on kylmä ja lattia on kostea, en voi istua enkä käydä makuulle mutta sinun vuoksesi, herra galguero, odotan kylmässä kärsivällisesti. Kun yritän istua luihini sattuu mutta sinun vuoksesi en valita.

Herra galguero, en ymmärrä miksi olet niin kovin vihainen meille kaikille, miksi saappaasi voima on monesti heittänyt minut halki huoneen. Tänään olit vihainen kauniille valkoiselle tyttögalgolle nurkassa. En nähnyt hänen tekevän mitään väärää mutta tänään hän tunsi lyöntisi, en minä. Jokin aika sitten veit äitini, odotan yhä hänen paluutaan mutta turhaan. En ymmärrä herra galguero, olen hyvä galgo ja yritän parhaani. Voisitko tuoda äitini takaisin sillä kaipaan häntä suunnattomasti. Voitko tuoda hänet takaisin, teen mitä tahansa vuoksesi?

Kun aamu tulee, vapisen ja olen niin kovin nälissäni. Kuulemme tuttuja ääniä ja ovi aukeaa. Toivon kovasti että leikkisimme tänään. Meidät käsketään laatikkoon jossa on pyörät ja hyppäämme siihen. Herra galguero, unohditko laittaa maton pehmusteeksi? Sinun vuoksesi istun muiden kanssa tässä kylmässä kovassa laatikossa, pysymme lämpiminä jos olemme tiiviisti yhdessä. Viimein saavumme perille ja on aika leikkiä, me juoksemme ja ajamme jäniksiä takaa halki pellon. Valkoinen galgo tekee kaikkensa mutta vihasi jäljiltä ontuu ja vuotaa verta eikä pysy mukana.

Herra galguero, kuulen teidän kaikkien nauravan ja hurraavan, en ymmärrä? Päivän lopussa olen niin kovin nälkäinen, niin väsynyt ja heikko. Palaamme takaisin laatikkoon pyörillä ja meille heitetään homeinen leipä mutta suurimmat ja nopeimmat saavat sen ja minun nälkäni jatkuu. Herra galguero, unohditko minun annokseni? Enkö juossutkin tarpeeksi lujaa herra galguero, yritin kaikkeni?

Kaunis valkoinen galgo ei ole mukanamme. Yritin kertoa että hän puuttuu mutta sain kepistä. Anteeksi kaunis valkoinen galgo, yritin. Varmaankin juoksin hyvin tänään koska minua ei jätetty kuten valkoinen galgo. Enkö juossutkin hyvin herra galguero? Juoksin niin kovaa kuin pystyin, sinun vuoksesi herra galguero.

Yö on kylmempi kuin koskaan ja aamulla maa on valkoinen. En ymmärrä miksi, ehkä äitini olisi osannut selittää. Mihin hän meni, miksi hän ei koskaan palannut? Kuulen askeleet jälleen ja kyyristyn pelosta. Tänään on minun vuoroni. Herra galguero tarttuu pannastani ja lyö minua, ehkä en ole ollut niin hyvä galgo kuin luulin. Onnun valkoisen maan halki metsään rinnallasi herra galguero. Tänään on oltava erityinen päivä koska olemme kahdestaan. Toivottavasti tänään saan jäniksen kiinni.

Saavumme aukiolle ja haistan tuntemattoman hajun mikä pelottaa minua. Näen galgon roikkuvan puussa, miksi hän on siellä herra galguero? Olen niin kylmissäni ja nälissäni enkä tiedä miksi olemme täällä. Herra galguero laittaa kaulaani rautalangan, ehkä menemme pidemmälle kävelylle? Yhtäkkiä olen kiinni narussa ja puu lähestyy ja lähestyy. Nousen ilmaan, jalkani harovat ilmaa, rautalanka pureutuu kaulaani. Herra galguero miksi en voi hengittää? Yritän ja yritän mutta vain takajalkani yltävät maahan. Kaulaani sattuu niin ja yritän hengittää, tunnen kuinka veri valuu kuumana kaulaani pitkin. Yritin olla hyvä galgo, yritin parhaani mutta ehkä en ollut tarpeeksi nopea. Kuulen sanat "soita pianoa galgo" ja herra galguero on poissa.

Tuntien jälkeen en enää jaksa, annan periksi. Herra galguero, annan henkeni vuoksesi. Suljen silmäni ja kaukaisuudessa näen hahmon, niin kauniin, sulavalinjaisen ja hohtavan. Hahmo lähestyy ja lähestyy ja tunnistan hänet, viimein hän tuli takaisin, minun äitini, kaunis äitini on tullut takaisin! "Kaikki on nyt hyvin, herra galguero on poissa ja menemme Sateenkaarisillalle missä yksikään galgo ei kärsi, olemme kaikki onnellisia ja juoksemme vapaina. Tule ja katso!"

Olen nyt äitini kanssa. Olen vapaa, en tunne kipua enkä pelkoa ja äiti sanoo että autamme kaikkia hyviä ihmisiä jotka pelastavat galgoja. Olemme suojelusenkeleitä heille kaikille.

Hyvästi herra galguero." #diadelgalgo #freethegalgo