Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Liity jäseneksi, autat Kreetalla eläviä kulkukoiria ja kulkukissoja.

Tilaa kannatustuotteitamme, autat samalla Kreetan kodittomia eläimiä. Tilattavissa muun muassa ainutlaatuinen koira-aiheinen ja kissa-aiheinen T-paita.

Turvallisempi huominen Kreetan kulkukoirille ja kissoille. Liittymällä jäseneksi, autat kodittomia koiria ja kissoja Kreetalla.

Osallistu Huutikseen jolla mm kerätään varoja sterilointikampanjaan. Ehkäistään yhdessä Kreetan kaduille syntyvien koiranpentujen lohduton kohtalo.

YHTEISTYÖTAHOJAMMEKreikan eläinsuojelu- ja luonnonsuojeluliitto / logo

Erittäin tärkeä yhteistyökumppani meille on Kreikan eläinsuojelu- ja luonnonsuojeluliitto.
Heidän kanssaan alkanut yhteistyö tulee tuomaan ihan uusia tuulia suomalais-kreikkalaiseen yhteistyöhön eläinsuojelun saralla.

 

Tällä hetkellä teemme yhteistyötä myös seuraavien
paikallisten yhdistysten kanssa:


Noah´s Little Ark
Animal Protection Society of Chania, jota luotsaa Silke Wrobel kymmenien vuosien kokemuksella.

Animals voice, Ierapetra
heidän toimialueena on
Ierapetran ranta-alueet ja ympäristö.

Hector´s House
toiminnasta vastaa yksin Sue Hawkins. Hectors House toimii Agios Nikolaoksen suunnalla.

Takis shelter 
• vuoren rinteessä sijaitsevaa tarhaa
pyörittää Takis Proestakis. Takis toimii Ierapetrassa ja sen ympäristössä.

Paws Paleohora 
• heidän toimialueena on Paleohoran ympäristö.

Anna's care for stray dogs
 Anna Kakaraki pitää tarhaa Manner-Kreikassa. Hänellä on noin 80 koiraa, joista hän koittaa huolehtia parhaansa mukaan. Olosuhteet pohjoisessa ovat meille suomalaisille tutut, talvi on kylmä ja märkä ja ne tuo omat haasteensa.

Walk with Donkeys sanctuary
he pelastavat ja tarjoavat kodin ja vapauden hylätyille aaseille, muuleille ja hevosille.


Yksittäisistä auttajista tuemme myös
Natalie Cohenia

 

YHTEISTYÖTAHOJEMME FACEBOOK-SIVUT:

• Animals voice, Ierapetra (facebook)
• Hectors House / Sue Hawkins  (facebook)
• Noah`s little Ark / Silke Wrobel  (facebook)
• Paws Paleohora  (facebook)
• Takis Shelter non profit organisation  (facebook)
Anna's care for stray dogs (Manner-Kreikka)  (facebook)
• Walk with Donkeys sanctuary (Kreeta)  (facebook)
• Natalie Cohen

 

 

Hard Luck Paws eläinsuojeluyhdistys auttaa kodittomia eläimiä Kreetalla ja muualla maailmassa tarpeen mukaan. Kuvassa Silke Wrobel.

 

NOAH´S LITTLE ARK –  HANIAN ALUEELLA

Noah´s Little Ark:n perusti Silke Wrobel. Noah's Little Ark on myös saaren johtava eläinten hyväntekeväisyysjärjestö, joten se saa jatkuvia avunpyyntöjä myös poliisilta, palokunnalta sekä rannikkovartiostolta. Koska valtio ei tue toimintaa millään muotoa, on kaikki tuleva apu tarpeen. Rahaa tarvitaan niin ruokaan, lääkkeisiin kuin eläinlääkärikuluihinkin.

 

NOAH´S LITTLE ARK:N SYNTY

Silke Wrobel syntyi Saksassa, Kielissä vuonna 1948 ja työskenteli pitkään sairaanhoitajana Hampurissa. Selvittyään voittajana raskaasta taistelustaan syöpää vastaan, hän muutti Kreetalle vuonna 1988.

Uudella kotisaarellaan Silke törmäsi eläinten sanoinkuvaamattomaan kärsimykseen ja Hanian kaupungin virallisella koiratarhalla todisti käsittämätöntä kaaosta ja laiminlyöntejä – koirat makasivat apaattisina ja liikkumattomina jo kuolleiden koirien rinnalla, kupeissaan vain mätänevää ruokaa, eikä juomavettä missään. Hän vuokrasi palan maata Akrotirin niemimaalta, otti koirat mukaansa ja Saksasta saatujen lahjoitusten avulla perusti oman tarhan, ensimmäisen " Arche Noah Kretan ".

Hän on auttanut jo yli 10 000 eläintä ja löytänyt koteja tuhansille ympäri Eurooppaa. Koirien ja kissojen lisäksi, Silke pelastaa villejä lintuja ( pöllöjä, haukkoja, merihaikaroita ), matelijoita (käärmeitä, merikilpikonnia, liskoja ) sekä jyrsijöitä ( kaneja, siilejä ). Hän on saanut tunnustusta PETALTA ja useilta muilta eläinten oikeuksia puolustavilta järjestöiltä. Vuonna 2004 Saksa myönsi hänelle arvostetun ansiomitalin hänen saavutuksistaan eläinsuojelun saralla, sekä hänen pyrkimyksistään kohottaa Saksan mainetta Kreikassa. Sen lisäksi, että Silke pitää huolta eläimistä, hän tekee kaikkensa valistaakseen paikallisia eläintenpidossa ja kohtelussa.

Silken taistelu eläinten oikeuksista on ollut jatkuvaa taistelua vuoria vastaan. Hän on nähnyt äärimmäistä kärsimystä ja tuskaa ja sotinut sekä paikallista väestöä, että hallituksia vastaan, saadakseen muutoksia aikaan. Ja toden totta, Silken työllä on ollut valtava merkitys Kreetan eläimille.

 

 

Takis Shelter, Takis auttaa Kreetalla kodittomia eläimiä. Ierapetra

 

TAKIS SHELTER – IERAPETRASSA

Yhdityksemme puheenjohtaja Mirka Kovalainen sai keväällä 2015 tiedon Ierapetrassa sijaitsevasta Takisin pitämästä Takis Shelter tarhasta. Kävimme tapaamassa Takisia hänen tarhallaan ja olemme siitä lähtien olleet tukemassa myös hänen tarhaansa.

Tarha sijaitsee kulkemisen kannalta varsin haasteellisessa paikassa vuorilla, mutta on varsinainen paratiisi koirille. Tontti on valtava ja vehreä. Koirille on aidatut alueet monessa kerroksessa, nousten ainakin kolmeen eri ”kerrokseen”. Koirilla on jonkin verran koppeja ja Takis on pyrkinyt niitä nyt kuluvan talven aikana lisämään. Suojaa auringolta tulee puiden alta. Yhdessä tarhassa oli myös asuntovaunu. Tarhalla on pari valtavaa vesisäiliötä, joista koirille saadaan vettä päivittäin.

Takis on tarkasti valinnut lauman rakenteen välttyäkseen konflikteilta koirien välillä. Valitettavasti vahinkoja sattuu ja uusia pentuja pääsee syntymään myös tarhalle. Käyntimme aikana tarhalla oli ainakin kolmet vastasyntyneet pennut. Tarhaoloihin salaa syntyvien pentujen kohtalo ei aina ole kovinkaan kummoinen.
Tarhan koirilta löytyy monenlaista tarinaa, surullisia kaikki, osa todella surullisia. Jotkut koirista on pelastettu kadulta, osa hylätty vuoristoon, osan hän on ”ottanut omistajilta” kaltoinkohtelun vuoksi.

Pääsääntöisesti koirat ovat hyväkuntoisia ja rakkaudennälkä on valtava. Koiria oli keväällä 2015 noin 160, mutta määrä lisääntyy jatkuvasti. Yhden ihmisen hoidettavaksi taakka on melkoinen. Unohtamatta sitä seikkaa, että hän ruokkii myös kaduilla eläviä koiria. Takis rakastaa koiriaan ja koirat häntä.

 

MITÄ TAKIS TOIVOISI TARHALLEEN?

Takis pyrkii etsimään tarhalla oleville eläimille uusia pysyviä koteja, mutta osa jää tarhalle loppuelämäkseen. Tarhalle tarvittaisiinkin sponsoreita muun muassa koirille jotka jäävät tarhalle sekä erityisesti niille eläimille joiden lääkärin kuluihin menee paljon rahaa. Sponsoroija voi valita koiran, jota haluaa sponsoroida itselleen sopivalla summalla ja ajanjaksolla. Takis toivoisi myös lentokummeja adoptoiduille koirilleen, adoptiokoteja, koiratarvikkeita, lääkkeitä ja ihan konkreettista käytännön apua, samoja asioita kuten muillakin tarhoilla tarvittaisiin.

Tarhalla tarvittaisiin myös auttavia käsipareja, joten voit käydä lomallasi lahjoittamassa tarhalle aikaasi. Se otettaisiin erittäin kiitollisena vastaan. Agios Nikolaos on noin 30 min ajomatkan päässä, Heraklion ja Hania jo hieman kauempana. Hotellihuoneita löytyy myös Ierapetrasta, jolloin matka ei ole ongelma.

Takis toimii täysin lahjoitusten varassa. Valitettavasti Ilman rahaa hän ei pysty näitä eläimiä ruokkimaan eikä antamaan heille tarvittavaa apua. Takis päivittää säännöllisesti Facebookiaan joten hänen tarhansa koirien kuulumisia voi seurata myös sieltä.